Kunstzinnige affiches lokten toeristen naar de kust”: Roland Florizoone (922) toonde zijn persoonlijke collectie, de grootste in zijn soort!

Zaterdag 10 juni was de opening van de expo ‘Belgische Kust op Affiche, 1885-1960 in De Panne. Deze unieke expo toonde de bezoeker een impressie van de veranderende gewoontes, stijlen en taal door de jaren heen op kleurrijke affiches. 

Roland Florizoone (73) uit De Panne heeft met tweehonderd kustaffiches uit de periode 1885 tot 1960 de grootste privécollectie van het land. Hij bundelde zijn bijzondere verzameling in een boek, maar toonde ook de originele exemplaren in een tentoonstelling, die je kon bezoeken in het gemeentehuis. Wij maken een reis van De Panne naar Knokke-Heist, om alles van dichterbij te bekijken.

Je kon aan de hand van deze kleurrijke affiches de toeristische geschiedenis van onze mooie, Belgische kust ontdekken. Van brave vissers tot speelse baadsters, van ongerepte duinen tot flamboyante architectuur. 

Gerenommeerde, Belgische grafici zoals Cassiers, Meunier en Setola lieten je kennismaken met hun kunst in art nouveau, art deco en modernisme. Een echte topper voor jong en oud! De Belgische kustaffiches, ontworpen door bekende artiesten, hebben een hoge, artistieke waarde. De 200 collectors items werden gebundeld in een kunstboek wordt verkocht met begeleidende teksten van kunsthistoricus Karl Scheerlinck, uitgegeven door Hannibal.


Meer info uit onze Genealogie

Door op de blauwe afstammingsknop te drukken op onderstaande webpagina’s van onze “Florizoone Stam” website, ziet u de respectievelijke voorouderreeksen van bovenvermelde personen met eventuele broers zusters en kinderen.

Categorieën: Nieuwsbrief #4